Jag skickar mina foderanalyser till Equi-Analyticals (del av Dairy One) för att dom är oslagbart billigast, dom kostar en tredjedel av vad det kostar hos svenska och dessutom gör de en del analyser som svenska ej gör. Det kostar $28 + 80kr i frimärken för en analys inklusive socker (WSC och ESC), stärkelse, lysin, mikromineraler med mera.
 
Men det finns några saker att tänka på: du måste översätta energin från mcal till MJ (gångra med 4,184 eller googla så får du fram tabeller) och från DE till ME (gångra med 0,84 eller googla en tabell), och du måste räkna ut uppskattat smältbart råprotein själv. Amerikaner räknar inte foderstat med SRP utan med uppskattat lysin (3,5% av råproteinet). Men den här svenska sidan är kanon för att konvertera analyser:
 
En analys är bara lika bra som provet, så var noga med att ta tussar från så många balar som möjligt.
 
Sätt 80-100 gram hö i en ziploc, tryck ut luften. Skriv ut blanketten och kryssa för Equitech och fyll i dina uppgifter. Instruktioner står också på blanketten.
 
När du sen ska posta så är det mycket viktigt att du går till ett postombud. Det är nämligen speciella frimärken och klisterlappar som ska sättas fast, glöm inte tullen!
 
Såhär ser mina kuvert ut. Än så länge har alla kommit fram, peppar peppar ;).
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej